Stavanger Stupe Club

Copyright © Stavanger Stupe Club 1910

8 Nasjoners - Team Norway

Anders Hovland
Med sine to 8. plasser under 8 nasjoners skaffet Anders Norge 14 poeng og var med og sikre 5. plassen sammenlagt for det norske laget.

01.

3 gull på Sabina Gustafsson

5 medaljer på våre stupere i AQ Diving Cup

Som i fjor så var det flere nasjoner tilstede i Kristiansand. Tyskland, Østerrike, Sverige og Danmark var på plass utenom de norske klubbene. Sabina tok 3 gull i C jente klassen, mens Anders Hovland stod for bronse på tårnet i B klassen og Helene Johannessen på tårnet i A klassen.

Øvrige resultater se resultatsiden.

Madrid Diving Open

To gutter som kommer til og pushe hverandre.

Madrid Diving Open er ferdig og det er til tider jevnt mellom våre to. Svein Hvalbye stupte igjen stabilt og ser ut til og fått programmet sitt til og stemme nå. 20 poeng foran Anders på 3 meter. På 1 meter var han også best av de to, mens Anders var foran Svein på tårnet.

Poengmessig så hadde de nok  håpet på bedre resultat, men det var bedre enn i fjor.

Svein hadde 100 poeng mer enn i fjor på 1 meter, 50 poeng mer på 3 meter og nesten 60 poeng mer på tårnet. Så bra jobbing av Svein dette året. Anders hadde sin første konkurrranse i B klassen da han gikk opp fra C klassen etter nyttår.


3. beste klubb

God klubb innsats i Tripp Trapp Bergen.

Vi ble tredje beste klubb i Bergen og Tripp Trapp 1 med 6 gull, 5 sølv og 1 bronse medalje. I B klassen gutter 1 meter tok vi alle tre medaljene med Anders på 1. plass, Svein på 2. plass og Joakim på 3. plass. Anders tok også gull på de to andre høydene, mens Svein tok sølvet på de høydene.

Sabina stupte også veldig godt og tok gull på begge sviktøvelsene og en sølv på tårnet. Helene Johannessen tok det siste gullet i synkron 3 meter sammen med partneren sin Ingvild fra Klepp.

Det som kanskje imponerte mest i helgen var de ferske og de som ikke har konkurrert så mye før. Nicolai Ravn tok en sølv i E klassen, mens alle være andre E og F stupere gjorde en solid innsats med god stuping. F klassen er oppvisningsklassen og blir ikke rangert. 

Silje, Sine og Teodor kan også være fornøyde med helgens innsats. Mye bra stuping og gode plasseringer fikk de i C klassen.

01

Anders

Hovland

Bronse medalje i sitt første nordisk.

Det ble medalje på Anders Hovland i nordisk mesterskap som ble arrangert i Jønkøping. Utenom medaljen på 1 meter var det spennende både på 3 meter og tårn der Anders måtte nøye seg med 4. plass. 

01

Anders

Hovland

Junior stuper Anders Hovland er tatt ut på landslaget etter og ha stupt seg over landslagskravet som er satt. Anders har jobbet vedlig bra og har gått fra en stupserie til rundt 180 poeng til nå og ligge på nesten 300 poeng. 

Første oppgave for Hundvåg gutten er nordisk mesterskap som blir arrangert i Jønkøping / Sverige i januar 2024 er beskjeden fra tidligere SSC stuper landslagstrener Espen Gilje Bergslien.

Publisert november 2023

Stavanger Stupe Club

Tripp Trapp Finalen

Årets tripp trapper ble avsluttet med en finale i Kristiansand. Klubben hadde tilstede Sabina Gustafsson, Svein Hvalbye, Anders Hovland og Helene Johannessen. Til sammen tok klubben 3 gull og 1 sølv, samt mange fine andre plasseringer og personlige rekorder.

Sabina stupte i C jenter 12-13 år klassen. Der var hun svært nære med og ta medalje, men havnet på 4. plass med ny personlig rekord på 3 meter svikt.

Anders stupte i C gutter klassen 12-13 år. Han hadde ikke helt dagen under tårn konkurransen, men vant allikevel klart den høyden. På svikten satte Anders ny personlig rekord og var nære på og klare 300 poeng. Her vant han soneklart.

Svein Krag Hvalbye som stupte i B klassen 14-15 år vant fortjent svikt øvelsen etter god stuping og ny personlig rekord. På tårnet gjorde han også mye fint, men måtte se seg slått tilslutt. Fin sølv medalje her.

Helene Johannessen stilte i åpen klasse svikt og hadde en bra konkurranse. Fremdeles mye og gå på, men dette holdt til en fin 5. plass. 

Publisert november 2023

Norgesmesterskapet for senior

1 sølv mixed synkron tårn
1 bronse tårn synkron herrer.

Klubben vår hadde ikke i år med senior utøvere og stilte derfor med 3 junior utøvere i mesterskapet. Vi stilte med lag i synkron øvelser og individuelt. Det var Helene Johannessen som tok seg av de individuelle. Her fikk hun 7. plass på 1 og 3 meter, mens hun på tårnet fikk 8. plass.

Det gikk bedre i synkron sammen med Svein hvor de fikk sølv i mixed tårn synkron.

Svein og Anders stupte også tårn synkron sammen og fikk bronse der.


Publisert november 2023

Tripp Trapp 4


Beste klubb og fantastisk innsats av alle våre som var med.

Publisert oktober 2023

Marginalen 
Diving
Cup

Stockholm

Anders, Helene og Sabina var sammen med trener Tron Arild i Stockholm for deltagelse på det internasjonale stevne Marginalen Diving Cup. Stupere fra England, Danmark, Sverige og Finland deltok utenom vår klubb fra Norge.

Vår eldste utøver Helene Johannessen deltok på alle tre høydene og leverte best poeng resultater på favoritt høyden 1 meter. Hun fikk en 10. plass på tårn, 13. plass på 3 meter og 13. plass på 1 meter.

Sabina Gustafsson deltok i Age group C jente klassen og stupte fint og jevnt, men mangler vanskeligere stup for og klatre opp på resultatlisten. 21. plass av de 27. startene.

Anders Hovland fortsetter sin fine fremgang i år og gjør sitt beste internasjonale stevne da han tar 3 stk. 4. plasser. På alle  høydene er han svært nære ved og ta medalje. På 1 meteren var det kun 5 poeng opp til gullet. 

Norgesmesterskapet for junior - 2023

Publisert oktober 2023

4 gull og 1 sølv


Anders Hovland

1 gull, 2 sølv og 3 bronse


Svein Krag Hvalbye

1 bronse


Helene Johannessen

1 sølv


Joakim Stuland

1 sølv


Andreas Stuland

For et Norgesmesterskap.


Junior utøverne våre leverte så inn til de grader under årets mesterskap. Ikke siden 1993 har SSC hentet så mange gull medaljer. Vi ble nest best klubb med 4 gull, 3 sølv og 3 bronse medaljer. Det var kun Bergen Stupklubb som slo oss på deres hjemmearena.

Svein Krag Hvalbye var den av våre som tok flest medaljer. Age group B stuperen tok 1 gull, 2 sølv og 3 bronse medaljer. Gullet tok han i synkron 3 meter gutter sammen med klubb kamerat Anders Hovland. Sammen tok de også sølv på tårn synkron. De individuelle medaljene var sølv på 3 meter og bronse på tårn og 1 meter. Siste medalje var sammen med Helene Johannessen på 3 meter mixed synkron.

Der hvor Svein tok flest medaljer tok Anders Hovland 4 gull og 1 sølv medalje. Age group C stuperene vant alle sine tre individuelle konkurranser og det god margin. Både på tårnet og 3 meteren hadde ikke Anders trengt og gjøre sitt siste stup. Anders satte også på 3 meter ny personlig rekord og stupte samtidig over landslagskravet som gir han en plass i Nordisk mesterskap i januar 2024. Siste gullmedaljen var som nevnt i synkron sammen med Svein på 3 meter og sølv på tårnet synkron.

Helene Johannessen som kom direkte hjem til Norge fra Spania etter et skole opphold der, stupte seg til bronse på mixed synkron sammen med Svein. Individuelt så gjorde  hun en sterk 1 meter konkurranse og ble nummer 5. På tårnet ble det en 6. plass, mens det på 3 meter var noe tyngre og havnet på 8. plass. Mixed synkron tårn sammen med Svein ble en 4. plass, mens det på 3 meter synkron jenter ble en 5. plass sammen med Ingvild fra Klepp.

Tvillingene Joakim og Andreas Stueland gjorde også et godt mesterskap. Sammen tok de sølv i synkron 3 meter. Andreas fikk 4. plass på 3 meter og 5. plass på 1 meter, mens bror Joakim fikk 4. plass på 1 meter og 5. plass på 3 meter.

3 meter synkron gutter.

Publisert oktober.2023

03.

Beste klubb og best i vest

Dobbelt gull til Anders Hovland

13 åringen Anders  Hovland vant både 5 meter og 3 meter i C klassen (12-13 år). På 3 meteren ble det også personlig rekord, noe som viser at treningen han har lagt ned på straming og nedslag har betalt seg. 
"Nå skal jeg få på plass 405C (2 og 1/2 salto innover) både på 3 meter og tårn frem mot NM junior" 

I rute til NM junior

Svein leverte også denne helgen. et gull og en sølv ble det B stuperen vår. Svein har jobbet bra, men var fremdeles litt nervøs i konkurransen og fikk ikke helt uttelling i forhold det han har levert på trening i den siste tiden. Det skal vi jobbe med frem mot NM  junior i Bergen.

Fin bronse medalje og en god 4. plass på Teodor Larsen i D klassen (11 år)

Sabina nærmer seg Oslo jentene (som er 1 år eldre). Flott stuping i helgen med mange nye stup på tårnet. Bronse på svikten etter blant annet en kjempe fin 5211 A (baklengs stup med 1/2 skru). På tårnet ble det en 4. plass. Litt vanskeligere stup her så blir det bra.

Publisert 20.06.2023

Ny sponsor

Faber Bygg AS går inn som sponsor for Stavanger Stupe Club. Faber Bygg AS bidrar med en god avtale som gjør arbeidet vårt med og få med alle uansett økonomi. Faber Bygg AS er ledende byggfirma i Stavanger og tar oppdrag også i privat markedet. Ta gjerne kontakt med Faber Bygg når man planlegger nybygg og rehabilitering.


Alle skal med.

Ny sponsor

NORKLINIKKEN går inn som sponsor for Stavanger Stupe Club. NORKLINIKKEN bidrar med en god avtale som gjør arbeidet vårt med og få med alle uansett økonomi. NORKLINIKKEN er en modern tverrfaglig klinikk som består av kiropraktorer, fysioterapeuter, naprapat, personlig trenger og massør. I tillegg har klinikken på Sandnes eget treningsenter. 


Alle skal med.

Publisert 17.05.2023

17. mai gjengen. Masse jubel og liv gjennom hele ruten for klubben vår. TV tid fikk vi også på TV-Vest. Godt jobbet dere viktige få som stilte.

Publisert mars 2023

Tredje beste klubb i Tripp Trapp 2 / Oslo.

Stavanger Stupe Club stilte med 5 utøvere i årets 2 Tripp Trapp konkurranse. Turen gikk med bil til Oslo og vi overnattet på Scandic hotell på Helsfyr. Selve hallen på Manglerud var helt ny og det var første gang det ble arrangert en konkkurranse i det nye badet. Det var også første gang Oslo arrangerte et stevne.

3 gull, 1 sølv og 2 bronse var fasitten til klubben.

Svein Krag Hvalbye B gutter (14-15 år)
To gull ble fasitt for Svein som hadde sine konkurrenter i de 3 guttene fra Pingvin Stupklubb. Jevnt mellom Svein og Jørgen, men tilslutt vant Svein begge høyder. 

Helene Johannessen stilte i senior damer på svikt og tårn. Helene var litt uheldig på de stupene hun virkelig kan på 1 meteren. Dette gjorde at plasseringen ikke var helt der hun håpet. På tårnet var det en solid miss på første stup, men på resten stupte Helene svært godt med 6,ere og 7,ere på stupene. Noe litt lite vanskelighetsgrad gjør at hun ikke får med seg medaljene.

Anders Hovland C gutter (12 - 13 år). Igjen er det vanskelighetsgraden som sørger for gullet til Anders på svikten. Det nye stupet 5233D (1 1/2 baklengs med 1 1/2 skru) sikret gullet på siste stupet. På tårnet var Anders uheldig på 105C (2 1/2 forlengs salto). Nesten mageplask og svært lave karakterer gjorde at han havnet på 4 plass etter den runde. To solide siste stup med god vanskelighetsgrade tok han opp på  en bronse plass. Anders satte ny personlig rekord på svikt øvelsen.

Vår yngste utøver 11 år gamle Savannah Prøis Nygaard hadde med flere nye stup i programmene sine. På tårnet ble det bronse medalje etter et flott siste stup. På svikten så var det nok mye nerver ute og gikk før 103C (1 1/2 forlengs) skulle gjøres. Noe små misser på vanligvis sikre stup gjorde at Savannah havnet like utenfor pallen på 4. plass.Gull til Anders Hovland
Gull til Anders Hovland
Anders Hovland tok gull på svikt i C klassen
Dommer Helene
Dommer Helene
Helene som ble dommer i år, dømte konkurranser i tillegg til å stupe selv
Sandra & Sabina på forkosten
Sandra & Sabina på forkosten
Savannah & Helene på frokosten
Savannah & Helene på frokosten
Åpningen av Tripp Trapp
Åpningen av Tripp Trapp
T-banen
T-banen
På vei hjem fra en dag i hallen
Sjåfør Tron Arild
Sjåfør Tron Arild
Sabina bronse
Sabina bronse
Sabina tok bronse på svikten i C klassen.
Savannah bronse
Savannah bronse
Savannah tok bronse på tårnet i D klassen.
Svein tok dobbelt gull
Svein tok dobbelt gull

Publisert mars 2023

AQ Diving CUP2 gull, 2 sølv og var fasitten til klubben i AQ diving Cup. 

Gullmedaljen individuelt lå langt inne. Konkurrentene er foreløpig mye mer elegant og etter de "lette" stupene lå Anders litt bak. Så skrudde han opp et hakk og gjorde skru stupene bra. Litt uheldig på 2 1/2 forlengs salto som han gikk over på og fikk lave karakterer. Det gjorde igjen at konkurrentene gikk forbi. Som aller siste stuper i sin konkurranse klarte Anders og sett sin 1 1/2 innover godt og snek seg forbi med 0.5 poeng opp til gullet.

Sølvene kom på  1 og 3 meter. Selv om Anders stupte sin beste konkurranse der noensinne så var Sveitseren for sterk på 3 meter. På 1 meteren så slet Anders litt igjen på de "lette", men snudde det igjen når de vanskelige stupene kom.

Sabina Gustafsson. Vår andre C utøver gjorde det bra på 1 meter hvor hun fikk 4. plass. 6 poeng opp til bronse bare. Sabina stupte veldig elegant og satte ny personlig rekord på høyden. På 3 meter deltok hun i sin første konkurranse med fullt program. Det ble derfor personig rekord, men hun har mye og gå på da treningen var bedre.

Helene Johannessen hadde en litt tyngre helg. 1 meteren som er favoritt høyden  hennes startet bra, men en miss på det tredje siste stupet gjorde at det falt litt igjennom. 11. plass. På 3 meteren så gikk det noe bedre. Fremdeles 11. plass, men kjekt at siste stupet 303C satt. Fine karakterer på enkelt stup også. Så på 3 meter synkron som var siste konkurranse på stevnets andre dag så ble det en fin gull medalje sammen med Klepp sin Ingvild. Siste konkurranse for gjengen vår var Helene sin tårn konkurranse. Ny pers og god stuping av Helene.